Prismatch og fri frakt over 999,-
Sikker og enkel betaling med Klarna
  • Please wait..

Sikkerheten må komme først


Sikre bålpanner kan brukes på alle underlag og under tak uten bekymring.

Det er mye lettere å nyte bålkosen om du vet sikkerheten er ivaretatt.
Vi har ofte hørt spørsmål knyttet til varme, bål og brannsikkerheten for våre og andre produkter. Vi vet at det tidvis skjer uhell der bruk av griller, bålpanner og lignede er knyttet til branner og branntilløp.
Vårt største ønske er at våre kunder skal kunne nyte varmen og kosen rundt bålet så mye og ofte som mulig uten at de trenger å bekymre seg for brannsikkerheten på noe som helst vis.


Vi har derfor fått gjennomført en uavhengig full brannsikkerhetstest av våre bålpanner. Testene er gjort på det Norges branntekniske kompetansesenter i Trondhjem av RISE Fire Research (tidligere SINTEF NBL). Til vår kjennskap har ingen andre tilsvarende produkter på markedet i Norge dokumentert og gjennomgått noen tilsvarende sikkerhetstester.

Ettersom det ikke fantes noen egen sikkerhets standardtest med verdier for utendørs bålpanner, valgte de å basere seg på test parameterne og instruksjonene til ved-brennende ildsteder/varmekilder innendørs. De vurderte at disse temperatur og sikkerhets parameterne burde være egnet for å gi sikre resultater for utendørs bruk også. Kravet disse testene setter er at temperaturen på brennbar overflate ikke skal øke mer enn 65 grader.

Testene er gjort ved maksimal kapasitet/fylling og bruk av ved som også avgir mye større grad av gnister enn brenselet vi oppfordrer at våre kunder bruker.
Dermed vil vi med sikkerhet kunne si at dersom man benytter hardved som bjørk eller lignende, eventuelt pellets. Samt aldri fyller brennkammeret i bålpannen til høyere nivå enn noen centimeter under luftehullene.

Da vil marginene for sikre avstander og temperaturer fra testene være mer enn dekkende for sikker bruk.

Selv om testene er gjort etter standarden for innendørs ovner og ildsteder, så presiserer vi at våre bålpanner er for utendørs bruk og ALDRI skal benyttes innendørs, i lukket rom eller tilsvarende.

Resultatene fra testene:

Ingen av våre rentbrennende bålpanner fra Solo Stove vil gi varmeskader på underlaget. Høyeste temperatur endring registrert på bakken under eller rundt var 35 grader for gulvmodellene og 20 grader for bordmodellene.


Sikker avstand til brennbar vegg/rekkverk og tilsvarende fyrt med maksimal kapasitet:

Ranger: 65 cm
Bonfire: 80 cm
Yukon: 90 cm
Mesa: 20 cm
Mesa XL: 25 cm


Bruk under tak eller overbygg er avstands-anbefaling fra gulv til tak, fyrt med maksimal kapasitet:

Ranger: 170 cm
Bonfire: 220 cm

Bordmodellene Mesa og Mesa XL: 140 cm til tak fra bordet de står på.


Etter vår vurdering er bålpanner fra Solo Stove de sikreste rentbrennende bålpannene på markedet.