Prismatch og fri frakt over 999,-
Sikker og enkel betaling med Klarna
  • Please wait..

FAQ


Bålpanner

Bålpannen har en dobbelt forbrenning, som en nymotens peis. Dette gjør at røyken forbrennes i den andre forbrenningen som gir ekstra varme og at den blir fri for røyk i motsetning til en vanlig bålpanne.

Ja, det er ikke noe problem. Du kan enten gjøre som man gjør når man har bål. Nemlig pølse på pinne osv. Eller la den brenne seg ned litt, og sette på grilltoppen som passer til bålpannen. Da har man ikke den røykfrie funksjonen, så da ryker den som en vanlig bålpanne/grill.

Bålpannen i seg selv bør ikke stå på treverk. Men vi har en ring som den kan stå på som hever den og skaper luftsirkulasjon under. Da kan den fint stå på verandaen. Den følger med i Bonfire Kit eller kan kjøpes separat.

Noe av det beste å bruke er tørr bjørk. Dette er fordi det gnistrer lite. Bruker man furu eller gran, så kan glør hoppe ut av bålpannen. Det følger ikke med noen gnistfanger. Jeg vil si den bruker ca 15L ved i timen. Denne testen ble utført med tørr bjørk.

Alltid vent til den er helt kald før man begynner med rengjøring. Den er laget av rustfritt stål, så den tåler å bli spylt. Men det går fint an å bare bruke en våt klut å vaske den på utsiden. På innsiden er det ingen vits å rengjøre. Den blir ikke svart av sot på innsiden, da den er veldig rentbrennende. Den lager veldig lite aske, og mye av den fine asken som blir igjen, blir ofte med i dragsuget ut av bålpannen. Skal du tømme den, så er det bare å snu den på hodet.

Vi anbefaler at man pakker den ned når den ikke er i bruk. Det følger med en bæreveske som gjør at den lett kan settes i boden. Den veier 9 kg.

Alle våre bålpanner er laget av 100% rustfritt stål. Kvaliteten og tykkelse er nøye valgt ut!

Stormkjøkken

Du samler sammen tørrekvister, kongler og generell brennbar biomasse man finner i naturen.

Det kommer an på hvilken kjele ut har, og hvor mye vann. Generelt sett så koker et stormkjøkken vann på mellom 6-10 minutter.

Både brenneren og kjelene er laget av rustfritt stål, så de tåler en del. De er også veldig lette.

Ja. Vi selger en rødspritbrenner som du kan sette oppi brenneren.

Hvis man velger kompatible brennere og kjeler, så tar de kun plass til kjelen, da stormkjøkkenet passer oppi kjelen. Hvert produkt har egen pose, slik at man ikke får sot og aske oppi kjelen f.eks Solo Stove Lite passer til Pot 900. Solo Stove Titan passer til Pot 1800 osv.