Prismatch og fri frakt over 999,-
Sikker og enkel betaling med Klarna
  • Please wait..

10 tips du kan gjøre i påsken under lockdown


Lockdown er slitsomt for alle. Vi trenger litt sosialkontakt, og nå begynner det å bli langt imellom høydepunktene. Men påsken er en god tid for å roe litt ned med familien, og for eksempel ta en dag ute til skogs. Vi har satt opp 10 tips man kan gjøre i påsken under lockdown.

1. Ta med familien på skitur

Skitur er en tradisjon for mange familier. Og høydepunktet for de små, er ofte pausene med Kvikk Lunsj, kakao eller solbær-toddy. Skal du koke opp litt vann til familien, så er Solo Stove Titan en vinner. Med Pot 1800, kan du koke opp 1.8l vann. Send barna på jakt etter tørre kvister og kongler.

2. Dagstur i skogen

Ski er ikke for alle, men en tur på beina kan være like artig og litt lettere. Pakk en liten sekk med noen godsaker, et lite turkjøkken og noen gode sitteunderlag, så er du godt på vei. Få gjerne barna til å samle tørre kvister underveis.

3. Påskekonkurranser

Mange har tradisjoner for store påskekonkurranser i storfamilien. Med dagens restriksjoner så blir det vanskelig, men ikke umulig. Opprett grupper på facebook eller snapchat, og live-stream konkurransene. Slik holder dere kontakt! Vi har flere forslag til spennende konkurranser:

  • Hvem kan fyre opp først med tennstål?
  • Hvem kan koke opp vannet først?
  • Størst bål på 10 minutter
  • Finn den største kongla på 5 minutter

4. Ha middagene ute

Det finnes mange oppskrifter på bålmat der ute. Hva med å teste noen av dem? Mat smaker alltid best ute! Sjekk Solo Stove sin Youtube-kanal for tips.

5. S’mores eksperiment

Dette er søtsak som er utrolig populær i USA, og er veldig enkel lage. Det er en liten sandwich som består av kjeks, sjokolade og marshmallows. Eksperimenter med forskjellige kjekser og sjokolader for å finne en ultimat norsk kombinasjon. Kvikk lunsj + marsmallows = Sant? Sjekk ut denne videoen med noen oppskrifter på s’mores.

6. Bålkos på kvelden

Det er ikke bare på dagen man kan være ute. Litt bålkos på kvelden under stjerneklar himmel er også å anbefale. Husk reinskinn for å holde rumpene unna kalde utemøbler.

7. Overnatting ute

Er det en gapahuk i nærheten? Undersøk om denne kan overnattes i. En natt ute i naturen er godt for sjelen. Fyr opp et bål foran gapahuken slik at dere holder varmen. Har dere telt så er det også supert å børste støv av i påsken.

8. Påskeegg

Påskeharen kommer av og til med påskeegg til de unge, men gjemmes ofte innendørs hos mange. Hva med å planlegge en skogstur med barna, hvor du nettopp har gått og gjemt noen egg litt lett synlig?

9. Beskytt naturen

Snøen begynner å smelte, og mye søppel begynner å komme frem. Ta med deg en søppelpose på turen og plukk opp litt langs din favoritt løype, så den er fin til våren. Ha gjerne med noen hundeposer også. Og ikke minst: TA MED EGEN SØPPEL!

10. Det skal ikke skje noe alltid!

Det er viktig å ta en pause av og til også. Det må ikke alltid skje noe. Kanskje du fortjener en formiddagslur i påsken?

Dette er våre 10 tips du kan gjøre i påsken under lockdown. Ønsker du å ha med noe av vårt utstyr ut, så er det viktig å bestille tidlig! Fredag 26.03 før kl 10.00 bør bestillingen være inne. Da bør den være inne før onsdag. Det er ikke overflod på lageret, så det kam fort bli utsolgt for din vare.

Ha en god påske!