Skogens gull – Soppens dag
Er du glad i sopp? Da skal du feire soppens dag, som er 5. september!
Skal man virkelig nyte naturen, så skal man gå der soppen gror. Da skal man ikke så opp for å følge stien, men se ned for å se etter skogens gull. De er ikke alltid like lett å finne, og man gå mange skritt før man finner det man ser etter. Men finner man først riktig område, så har man som gullgraverne i California sa på 1850-tallet; «Struck gold!»
Er man en nybegynner på sopp, så bør man prøve å lære seg de 4 enkleste.
- Kantarell (Cantharellus cibarius)
- Steinsopp (Boletus edulis)
- Traktkantarell (Craterellus tubaeformis)
- Matpiggsopp (Hydnum)
Men den viktigste regelen ved å plukke sopp er at hvis du er usikker, så er du sikker. Da skal du ikke plukke den. Det er dumt å spise feil sopp.
En enkel og god sopp-oppskrift:
- Baguette skjært i skiver
- Selvplukket sopp
- Ferdig kuttet sjalottløk og hvitløk
- Fløte
- Revet parmesan
- Stekesmør
- Salt og pepper
Ta frem stekepanna, og legg i en god bit med stekesmør. Stek så baguette-skivene til de er gylne på begge sider. Når disse er ferdige så legger du i mer smør og steker soppen. La væsken fordampe. Så legger du i sjalottløk, hvitløk samt 0,5 til 1 dl fløte, og la det koke inn. Dryss over ønsket mengde med parmesan. Krydre med salt og pepper. Etter en kort stund har du en tykkere saus.
Så serverer du gylne toast med en nydelig soppstuing, toppet med revet parmesan.
Skal du gå for 100% naturlig, så er det også lurt å tenne opp med et kvistfyrt turkjøkken. Solo Stove turkjøkken er både miljøvennlige og lette å ha med seg ut på tur. 100% rustfritt stål! Er du opptatt av miljøet, så bør du velge en Solo Stove.
-
Stormkjøkken: Solo Stove Campfirekr1 649
-
Stormkjøkken: Solo Stove Titankr1 199
-
Stormkjøkken: Solo Stove Litekr999