Prismatch og fri frakt over 999,-
Sikker og enkel betaling med Klarna
  • Please wait..

Litt om reinsdyrskinn og hvorfor du bør bruke det


Reinsdyrskinn har i årtusener blitt brukt samene i Nord-Europa som kilde til varme og beskyttelse mot den kulden, I dag kan reinsdyrskinn stadig brukes til disse formålene, spesielt som sitteunderlag og liggeunderlag.

En sittegruppe med reinsdyrskinn i snøen

Når du bruker reinsdyrskinn utendørs, er det viktig å huske at pelssiden skal være oppover for at du skal holde deg varm. Du kan også bruke det sammen med andre ting du har med deg, som f.eks sovepose, eller dyne. Reinsdyrskinn er også fantastisk til bruk i snø, da de hjelper med å forhindre at man blir våt, og holder deg varm selv under ekstreme forhold. Alt i alt er reinsdyrskinn et allsidig, nyttig og naturlig materiale som kan gjøre din turopplevelse mye mer behagelig.

Bruken av reinsdyrskinn var veldig mer omfattende før i tiden, enn det den er nå. Nå begrenser det seg mer til sitteunderlag og liggeunderlag. Men hvorfor er reinskinn så populært blant folk nå til dags? Det er en spesiell egenskap med pelsen til reinen, som gjør at skinnet er mer populært enn andre hjortedyr. Pelsen har blant annet 3 ganger så mye ull mer cm2 sammenlignet med andre hjortedyr. Om vinteren så blir også dette ullaget tettere. Reinen har også ett lag med dekkhår ytterst. Disse dekkhårene forlenges når vinteren kommer. Det som er litt artig med hårene til reinen, er at de inneholder store luftfylte celler. Det er dette som gjør at et reinskinn er veldig godt isolerende. En rein kan fint gå i 40 minusgrader uten å miste noe energi og øke stoffskifte. Klarer den å holde en rein varm i 40 minus, så klarer den å holde rumpa di varm i noen timer!

Våre reinsdyrskinn kommer i fra Granberg Garveri, som er blitt en av Norges største på beredning av saue- og reinsdyrskinn. Hos Granberg Garveri står kvalitet i fokus!