FAST FRAKT 199KR

FAQ

Ofte stilte spørsmål

 

Bålkjelen

 1. Hva gjør at bålkjelen er røykfri?

Bålkjelen har en dobbelt forbrenning, som en nymotens peis. Dette gjør at røyken forbrennes i den andre forbrenningen som gir ekstra varme og at den blir fri for røyk i motsetning til en vanlig bålpanne.

 

 1. Kan man grille med bålkjelen?

Ja, det er ikke noe problem. Du kan enten gjøre som man gjør når man har bål. Nemlig pølse på pinne osv. Eller la den brenne seg ned litt, og legge over en vanlig 60cm grillrist, og grille på den. Da har man ikke den røykfrie funksjonen, så da ryker den som en vanlig bålpanne/grill.

 

 1. Kan bålkjelen stå på treverk?

Bålkjelen i seg selv bør ikke stå på treverk. Men vi har en ring som den kan stå på som hever den og skaper luftsirkulasjon under. Da kan den fint stå på verandaen. Den følger med i Bonfire Kit eller kan kjøpes separat HER.

 

 1. Bruker bålkjelen mye ved og hva slags ved bør man bruke?

 Noe av det beste å bruke er tørr bjørk. Dette er fordi det gnisterer lite. Bruker man furu eller gran, så kan glør hoppe ut av kjelen. Det følger ikke med noen gnistfanger. Jeg vil si den bruker ca 15L ved i timen. Denne testen ble utført med tørr bjørk.

 

 1. Hvordan rengjør man den og tømmer den for aske?

Alltid vent til den er helt kald før man begynner med rengjøring. Den er laget av rustfritt stål, så den tåler å bli spylt. Men det går fint an å bare bruke en våt klut å vaske den på utsiden. På innsiden er det ingen vits å rengjøre. Den blir ikke svart av sot på innsiden, da den er veldig rent brennende. Den lager veldig lite aske, og mye av den fine asken som blir igjen, blir ofte med i dragsuget ut av bålkjelen. Skal du tømme den, så er det bare å snu den på hodet.

 

 1. Kan bålkjelen stå ute i all slags vær?

 Vi anbefaler at man pakker den ned når den ikke er i bruk. Det følger med en bæreveske som gjør at den lett kan settes i boden. Den veier 9KG.

 

Kvistbrenner

 

 1. Hva fyrer man disse med?

 Du samler sammen tørrekvister, kongler og generell brennbar biomasse man finner i naturen.

 

 1. Tar det lang tid å koke vann?

 Det kommer an på hvilken kjele ut har, og hvor mye vann. Generelt sett så koker de vann på mellom 6-10 minutter.

 

 1. Hva er de laget av?

 Både brenneren og kjelene er laget av rustfritt stål, så de tåler en del. De er også veldig lette.

 

 1. Kan man bruke noe annet enn kvist, hvis man f.eks er på fjellet?

 Ja. Vi selger en rødspritbrenner som du kan sette oppi brenneren.

 

 1. Hvor mye plass tar de i sekken?

 Hvis man velger kompatible brennere og kjeler, så tar de kun plass til kjelen, da brenneren passer oppi kjelen. Hvert produkt har egen pose, slik at man ikke får sot og aske oppi kjelen f.eks.  Solo Stove Lite passer til Pot 900. Solo Stove Titan passer til Pot 1800 osv.