Prismatch og fri frakt over 999,-
Sikker og enkel betaling med Klarna
  • Please wait..

Hva er en røykfri bålpanne, og hvorfor bør du ha en?


Innovasjon tar oss stadig lenger enn vi noen gang trodde. Og ofte gjelder det ting som man ikke trodde man trengte. Men når man først har testet en røykfri bålpanne, så vet man ikke helt hvordan man har klart seg uten. Vi skal forklare litt om hva som er fordelene til en slik bålpanne, og hvorfor du bør ha en.

Bålpanne med unikt design

Solo Stove har lenge frontet slagorden «Fire pits, reinvented» (Bålpanne funnet opp på nytt). Og dette slagordet er veldig passende. Når du setter deg rundt en rentbrennende bålpanne i full fyr, vil du kjenne en nydelig varme slå mot deg. Og det beste av alt, du slipper leke stolleken for å slippe unna røyken! For den er så minimal her, at du kjenner den ikke engang!

røykfri bålpanne på vinteren

Utrolig varme, men ikke nedover

Det som skiller en slik bålpanne fra andre, er nettopp en utrolig varme. Det er målt opp imot 500 grader i bunnen ved risten. Det som nesten er litt uvirkelig, er at designen på bålpannen gjør så den er helt kald under ved fyring. Det betyr at den er helt trygg å sette på brennbart underlag, sånn som på terrassen. Designet gjør så den varme luftstrømmen trekker seg opp og ut, og ikke nedover i underlaget.

Hvorfor bør du ha en rentbrennende bålpanne?

  1. Mer varme og mindre røyk: Rentbrennende bålpanner gir et varmere bål og nesten ingen røyk. Dette oppnås ved å optimalisere tilførselen av oksygen og varmeoppbyggingen mellom doble vegger. Lufta fordeler seg mellom bunnen og toppen av bålet, og det oppstår en dobbel forbrenning. Prinsippet er likt det man finner i rentbrennende ovner hjemme i stua.
  2. God lufttilførsel: Rentbrennende bålpanner har et stort hull i bunnen av gryta for ekstra oksygentilførsel. I tillegg har de en «renbrennerinnsats» plassert i gryta med perforerte hull i bunnflaten og langs toppen, som slipper inn luft til bålet.
  3. Flottere flammer: Bålet brenner med større, rolige flammer, noe som gir et visuelt tiltalende bål. Disse er derfor ikke bare funksjonelle, men også estetisk tiltalende
  4. Lett å fyre opp: Bålpannen får akkurat passe med oksygen, så det er enkelt å fyre opp uten at den spiser ved.
  5. Mindre aske: Her blir alt forbrent, så det blir kun igjen en håndfull med finmalt aske, selv etter flere timer med fyring.

Ble du fristet?

Sjekk ut våre rentbrennende bålpanner her: Solo stove bålpanner