FAQ
Bålpanner
Det er designen på bålpannen og varmen den lager, som gjør den røykfri. Bålpannen er laget med doble vegger, så den drar inn oksygen i hullene nederst, sirkulerer i veggene oppover og når den kommer ut av hullene på toppen antenner oksygenet. Der oppnår man da sekundær forbrenningen og det blir så varmt at gassen som lager den hvite sure røyken, brenner opp.
Vi har faktisk 5 størrelser i bålpannen.
3 i gulv modell og 2 i bord modell.
Gulvmodell:
Yukon: 68cm i diameter og veier 17 kg. Dette er bålpannen for deg som vil ha ordentlig varme. Passer fra 1-10 personer
Bonfire: 49 cm i diameter og veier 9 kg. Bålpannen til de fleste bruksområder. Passer fra 1-6 personer
Ranger: 38 cm i diameter og veier 7 kg. Denne er perfekt til å ta med på tur. Passer fra 1-4 personer.
Bordmodell:
Mesa XL: 18cm i diameter og veier 1kg. Brenner i ca 45 – 60 min når den er full med pellets.
Mesa: 13cm i diameter og veier 0,6 kg. Brenner i ca 30-45 min når den er full med pellets.
Ja, det er ikke noe problem. Du kan enten gjøre som man gjør når man har vanlig bål, bruke spyd og grille pølser. Eller la den brenne seg ned litt, og sette på grilltoppen/ pizzatoppen som passer til bålpannen.
Grillltoppen: Kommer med stativ for å få platen høyere opp fra den intense varmen. Grillplaten er laget i støpejern og har fettrender for å samle opp mesteparten av fettet fra maten.
Pizzatoppen: Har påskrudde ben for å komme litt opp fra varmen. Pizzaen stekes på pizzastein for best sprøhet på bunnen.
Bålpannen er designet for å ikke sende varme nedover i underlaget. På alle våre bålpanner får man med en bunnring som skal stå under bålpannen under fyring, for 100% sikkerhet. Da kan du sette bålpannen på treverk, gress, is osv uten problemer.
Bålpannen er varm på utsiden, så man må være forsiktig.
Noe av det beste å bruke er tørr bjørk. Bjørk er en veldig tett og holdbar ved. Bruker man litt lettere vedtyper feks gran, vil det komme litt gnister. Da vil vi anbefale en gnistfanger. Man kan styre vedforbruket en del selv ut ifra temperatur. Etter oppfyring trenger:
Ranger: 2 kubber hver halvtime
Bonfire: 2 kubber hver halvtime
Yukon : 4 kubber hver halvtime
Dette er det bålpannen trenger for å holde seg røykfri. Alt du putter opp i ekstra, vil gi mer intens varme. Et tips er å legge vedkubbene i Yukon langs ytterveggen for mindre ved forbruk.
Alltid vent til bålpannen er helt kald.
Man kan vaske av utsiden med fettløslig middel eller rustfritt stål middel. Bålpannen kan også spyles og la den tørke godt før bruk.
1.0 Bålpanne tømmes ved å snu opp ned og riste litt. Det blir igjen veldig lite aske etter brenning, så man trenger ikke gjøre dette hver gang.
2.0 Bålpanne tømmes ved å ta ut askepannen. Her er rist og askepanne løst, så det kan løftes ut for tømming.
Vi anbefaler at man dekker de til når de ikke er i bruk.
Hvis det samles vann/snø i bålpannen og dette blandes med aske, vil dette skape en kjemisk reaksjon og det kan forringe levetiden til bålpannen.
Vi har trekk og lokk til alle bålpannene.
De minste størrelsene har med en bæreveske, som man kan pakke bålpannen i og lagres innendørs.
Alle våre bålpanner er laget av 100% rustfritt stål. Kvaliteten og tykkelse er nøye valgt ut!
Stormkjøkken
Du samler sammen tørrekvister, kongler og generell brennbar biomasse man finner i naturen.
Det kommer an på hvilken kjele ut har, og hvor mye vann. Generelt sett så koker et stormkjøkken vann på mellom 6-10 minutter.
Både brenneren og kjelene er laget av rustfritt stål, så de tåler en del. De er også veldig lette.
Ja. Vi selger en rødspritbrenner som du kan sette oppi brenneren.
Hvis man velger kompatible brennere og kjeler, så tar de kun plass til kjelen, da stormkjøkkenet passer oppi kjelen. Hvert produkt har egen pose, slik at man ikke får sot og aske oppi kjelen f.eks Solo Stove Lite passer til Pot 900. Solo Stove Titan passer til Pot 1800 osv.