Prismatch og fri frakt over 999,-
Sikker og enkel betaling med Klarna
  • Please wait..

Hvordan få det perfekte bålstedet?


Det perfekte bålstedet er en drøm for mange. Både hjemme og på hytta. En plass man kan komme til for å kose seg med familie og venner. Morgen som kveld. Men hva bør man tenke på for å få drømmeplassen? Vi har satt opp en liste over hva vi synes er viktig å tenke på for å få det perfekte bålstedet.

1. Bålpanne

Ei god bålpanne står selvsagt først i køen når det kommer til det perfekte bålstedet. Det går også å ha trygt fundament hvor man kan fyre bål direkte på bakken. Men hva skal man tenke på når man skal ha en bålpanne?

Den må være stor nok til plassen din, men den må heller ikke være for stor. Se for deg hvor dere skal sitte, og regn ett par meter avstand rundt bålpanna. Det skal være mulig å passere mellom sitteplassen og bålpanna.

Vår bestselgende Solo Stove Bonfire, passer veldig mange bålsteder. Men vi har også en god selger i Solo Stove Yukon, når det kommer til store plasser. Skal du ha 10-12 stykker rundt bålpanna, så kan det hende at du trenger beistet.

2. Sitteplasser

Hvor mange sitteplasser skal du ha? Ønsker du å fylle plassen med sitteplasser, eller ønsker du litt mer avstand? Uansett er gode og solide møbler et must. Vi vil heller anbefale solide tremøbler med saueskinn, fremfor rottingstoler og seksjoner. Vi har testet flere løsninger, men tremøblene til Ødegård Sag i Etnedal er absolutt å anbefale. Disse har vi brukt mye på messer, og de får mye skryt! Stoler, benker, tømmerbenker og alt du kunne trenge, er i deres sortiment.

Solide møbler med reinskinn, på en tre-terrasse fungerer utmerket! Her på Rørosmartnan.

3. Underlag

Underlag kan gjøres enkelt, eller det kan gjøres dyrt. Du kan ta det naturlige gressdekket for enkelhets skyld, eller du kan støype eller legge brostein. Det kommer mye an på ditt budsjett, men da tar det mye av kaka hvis du skal ha noe annet enn det naturlige dekket. Skal du fyre bål rett på bakken, så er det smart å ha noe under bålplassen.

bålstedet underlag

4. Tak

Hvis du vil kunne bruke bålstedet i all slags vær, så kan det være lurt å ha noen tanker om tak. En paviljong av treverk, med åpning i taket hadde vært et drømmesenario for alle som elsker bålkos. Men det finnes enklere løsninger også, men da er det viktig å huske på høyde fra bålet, slik at taket ikke blir svidd.

5. Bålmat

Bålmat er noe helt spesielt. Smaken man får på mat over levende flammer, er ikke noe man kjenner på hver dag. Derfor er det lurt å ha noen måter å lage mat over bålpanna. Grillpinner er et sikkert og morsomt alternativ, hvor hele familien kan lage sin egen mat. Grillpinnene fra Solo Stove er av høyeste kvalitet, samt at de er kompakte og lette å ha med seg. En svingbar grillrist som sitter i en solid stang i bakken, er vel drømmen?

bålmat
Med solide pølsepinner, så slipper du å miste x antall pølser i bålpanna.

6. Ved lagring

Skal du ha et fint bålsted, så må du også ha ved. Bjørk er vel noe av det som er mest brukt i Norge. Lett å få tak i, samt noe av det beste å fyre med. Men hvordan skal du lagre det? Før det første så må det enten være under tak, eller ha en presenning over. Det er viktig at du holder veden tørr. Du må også ha plass til nok ved, slik at du ikke går tom for ved på en kveld. Sjekk ut vårt stativ, hvor du har plass til noen sekker med ved, samt lagringsplass til en Solo Stove bålpanne.

ved lagring
Et flott stativ, som blender seg i bakgrunnen.

7. Lys

Trenger du litt ekstra lys i tillegg til lys fra bålet? Solcelle-varianter er populært rundt bålstedet, så slipper du å dra ledninger. Se for deg hvor mye ekstra lys du trenger, og hvor det bør plasseres. Over og i nærheten av bålpannen, trengs det lite lys, da den lyser opp godt. Har du paviljong så er det fint med hengende lys i fra kanten på taket.

8. Tilbehør

Selv om bålet varmer godt, så blir det kjølig på en høstkveld i Norge. Sørg for å ha nok tepper, puter og saueskinn. Husk at du bør ha tepper i rent ull. Disse er ikke så brannfarlige som tepper i polyester og kunstfiber. Sjekk ut de gode teppene til Røros Tweed. Skikkelige ulltepper i god kvalitet. Vi vant et slikt teppe på vårt første år på Rørosmartnan, og det har blitt godt brukt!

Da har du våre tips for å få det perfekte bålstedet. Vi anbefaler selvsagt vår egen rentbrennende og røykfrie bålpanne som midtpunktet til ditt bålsted. Ta deg en kikk rundt i butikken vår, og ikke nøl med å stille spørsmål dersom du har det! Ta deg tid til å lese noen anmeldelser vi har fått på våre produkter, hvis du er usikker.