Prismatch og fri frakt over 999,-
Sikker og enkel betaling med Klarna
  • Please wait..

På utkikk etter en bålpanne som holder deg varm?


Selv om dagen har vært god og varm, så blir det alltid kaldere utover kvelden. Derfor er det lurt å investere i en bålpanne som holder deg varm! Det at man i tillegg slipper den sure røyken, er en stor fordel. Nå skal du få se hvordan denne bålpannen kan holde deg varm utover kvelden.

Hvordan gir dette mer varme?

Solo Stove er en bålpanne som er designet for å utnytte det brennbare materiale mest mulig. Når man legger veden i bålpannen, så vil den avgi gasser ved første forbrenning. På en vanlig bålpanne så vil disse gassene forbli uforbrent. Det er den sure røyken man er vandt til å ha rundt bålpannen. Slik våre bålpanner er oppbygd, så vil disse gassene brukes som drivstoff for flammene. De doble veggene varmer opp luft som skal brukes i forbrenningen. Igjennom hullene i toppen, fører bålpannen den oppvarmede luften inn i forbrenningen.  Gassene antennes, og man får en tilnærmet røykfri tilværelse rundt bålpannen.

Hvordan blir det varmere av det?

I og med at bålpannen har en dobbel forbrenning, så blir det mer varme. Først brenner den veden, så brenner den restgassen. Det vil nesten si at man har en vanlig bålpanne og en gass peis i ett. I tillegg så får man mye stråle varme hvis man fyller opp bålpannen fullt. Da får man høye flammer med masse strålevarme.

Hvilken bålpanne bør du ha?

Per nå så har vi 3 forskjellige størrelser, til 3 forskjellige bruksområder.

Solo Stove Ranger – Den kompakte reisevennen.

turvennlig bålpanne

Denne blir gjerne med på bobiltur eller på jakt. Den veier 7 kilo og er 38cm i diameter.
Passer flott for opptil 4 personer.

Målte sikkerhets avstander:
Ut til brennbar vegg: 65cm
Opp til tak: 170cm


bålpanne til hus, hage og hytte

Solo Stove Bonfire – Bestselgeren for hus og hytte

Denne står fint på en terrasse enten hjemme eller på hytta. Med sine 9kg og 49.5cm i diameter, så varmer den fint opptil 6 personer. Dette er virkelig en bålpanne som holder deg varm.

Målte sikkerhetsavstander:
Ut til brennbar vegg: 80cm
Opp til tak: 220cm


Solo Stove Yukon – Beistet som varmer hele fotballaget

Bålpannen til bålstedet - gapahuk

Denne står flott på din faste bålplass. Om det er utenfor gapahuken eller en kjent samlingsplass med noen sitteplasser rundt. Fyrer du denne for fullt, så varmer det godt 2 meter unna.  Den veier ca 17kg og er 68,6 cm i diameter. Passer for 8+ personer.

Målte sikkerhetsavstander:
Ut mot brennbar vegg: 90cm

Hva fyrer man med for best resultat?

Det er mange som lurer på hva det fyres med. Når man ser de rolige flammene, så er det få som tror at det fyres med ved. Men det gjør vi! Og det som lønner seg å fyre med er harde tresorter som gir best brennverdi.

Bøk, eik og ask er på toppen, men det er sjeldent man bruker disse til fyring. Bjørk derimot er både billig og bra i denne sammenhengen. Norsk bjørk gir en rolig flamme, lite gnister og lite røyk.

Furu og gran gir mye varme, men også en del gnister. De brenner også opp fortere enn de harde tresortene. Fyrer du mye med furu og gran, så anbefaler vi en gnistfanger.