
Perfekt Napolitansk Pizzadeig for Pizzaovnen đđ„
Napolitansk pizza er en klassiker som har blitt elsket i Ă„rhundrer â kjent for sin tynne, sprĂž skorpe og luftige kant. En god pizza starter med den perfekte deigen, som gir den autentiske smaken og konsistensen du finner i ekte italienske pizzeriaer.
Heldigvis trenger du ikke dra til Napoli for Ă„ nyte en perfekt pizza â du kan lage den hjemme i din egen pizzaovn! Her er oppskriften pĂ„ en autentisk napolitansk pizzadeig, perfekt for Solo Stove Pi eller andre pizzaovner.
đ Ingredienser (4 pizzaer)
â 500 g Tipo 00-mel (Italiensk pizzamel for en silkemyk og elastisk deig)
â 325 ml vann (Romtemperert, ca. 20-25°C)
â 7 g tĂžrrgjĂŠr (eller 20 g fersk gjĂŠr)
â 10 g salt
đĄ Tips: Vil du ha en enda bedre smak? Bytt ut tĂžrrgjĂŠr med en langhevet deig (se tips nederst!).
đšâđł FremgangsmĂ„te â Slik lager du perfekt pizzadeig
1ïžâŁ Bland ingrediensene
- Ha melet i en stor bolle og bland inn saltet.
- LÞs opp gjÊren i vannet og la det stÄ i ca. 5 minutter til det begynner Ä boble litt.
2ïžâŁ Lag deigen
- Hell vann- og gjĂŠrblandingen i melet og rĂžr sammen til en klissete deig.
- Kna deigen for hÄnd i 10-15 minutter til den blir smidig og elastisk (bruk kjÞkkenmaskin om Þnskelig).
đĄ Hvordan vet du at deigen er ferdig? Den skal vĂŠre glatt, spenstig og slippe bollen lett.
3ïžâŁ Heving â NĂžkkelen til luftige pizzaer
- Legg deigen tilbake i bollen, dekk til med plastfolie eller et kjÞkkenhÄndkle.
- La den heve i 1,5 til 2 timer pÄ et lunt sted til den har doblet seg i stÞrrelse.
4ïžâŁ Del og form deigkulene
- SlÄ forsiktig ut luften fra deigen og del den i fire like store deler.
- Form hver del til en ball og legg dem pÄ en lett melet overflate.
- Dekk til med plastfolie og la dem hvile i 30 minutter fĂžr du begynner Ă„ forme pizzaene.
5ïžâŁ Strekk ut deigen
- Trykk forsiktig ut deigkulen med fingrene til en rund bunn.
- Bruk hendene, ikke kjevle! Dette bevarer luftigheten i skorpen.
- La midten vĂŠre tynn, men behold en lett forhĂžyet kant rundt for den klassiske napolitanske stilen.
đ„ Steking i pizzaovn â Perfekt pĂ„ 90 sekunder!
NĂ„r deigen er klar, er det tid for magien i ovnen.
1ïžâŁ Forvarm pizzaovnen til minst 400-450°C â Napolitansk pizza krever hĂžy varme!
2ïžâŁ Legg pizzaen pĂ„ en forvarmet pizzastein eller pizzastĂ„l.
3ïžâŁ Stek i Solo Stove Pi eller annen pizzaovn i ca. 90 sekunder, snu pizzaen halvveis for jevn steking.
4ïžâŁ Nyt en perfekt sprĂž, luftig og gyllenbrun pizza!
đĄ Tips: Bruk et godt pizzaverktĂžy som en pizzaspade for Ă„ fĂ„ pizzaen inn og ut av ovnen uten problemer.
đĄ Vil du forbedre deigen? PrĂžv langtidsheving!
For enda bedre smak og tekstur kan du la deigen heve sakte i kjĂžleskapet i 24-48 timer. Dette utvikler mer smak og gjĂžr den enda lettere Ă„ jobbe med!
đ Klar for pizzaopplevelse hjemme?
Med denne oppskriften kan du imponere venner og familie med hjemmelaget Napolitansk pizza i verdensklasse.
đ God pizza starter med godt utstyr â sjekk vĂ„rt pizzautstyr her! BĂ„lstedet.no
Â