• Vi har lav fast frakt på 199kr
  • Sendes alltid innen 3 virkedager
  • Sikker og enkel betaling med Klarna

Ønskeliste

[ti_wishlistsview]

Ta med barna på skattejakt i skogen

Høsten er en fantastisk tid for å utforske skogen, og noen ganger trenger barna en ekstra motivasjon for å bli med ut på tur.

Høst er tid for jakt, så hvorfor ikke dra på skattejakt. Inviter barna og noen venner på en skogstur. Målet for turen kan være en lysning eller en høyde, eller bare et fint sted å slå leir. Her er noen forslag til hvordan du kan forberede en spennende tur med barna i skogen.

Skattejakt med kart og kompass
Når dere kommer frem til leirplassen ber du barna sitte med ryggen til mens du går en runde og gjemmer noen skatter. Hvis du har med deg et kart er det fint å markere skattene på kartet. Hvis ikke kan du tegne et enkelt kart på et papir.

Bingo
Barna samles ved leirbålet, så leser du opp ting de enkelt bør kunne finne i skogen, slik som fire kongler, en kvist med fem greiner, blåbær, en hvit stein eller lignende. Les én og én ting. Så er det førstemann til å komme tilbake til leirbålet med det du har lest opp som får premie.

Quizorientering
Forbered noen spørsmål om norsk flora og fauna. Skriv ett spørsmål på hvert ark, og heng opp rundt i skogen. Lag et lite kart over hvor spørsmålene er, så kan dere ta fasiten når dere samles rundt bålet til slutt.

Refleksorientering
Hvis dere går ut på ettermiddagen, henger du opp reflekser i trær dere passerer på veien ut i skogen. Når dere har kost dere ved leirbålet har det mest sannsynlig blitt mørkere når dere skal gå hjem. Bruk en lommelykt når dere går, og lag en konkurranse blant barna om å finne flest reflekser. ved å lyse på dem. Sørg for at det er litt avstand mellom refleksene.

Du velger selvfølgelig selv hva premiene eller skattene skal være, og det trenger ikke være så dyrt eller avansert. Gleden av å dra på skattejakt er uansett det viktigste. Når skattene er funnet kan dere samles rundt bålet for en kopp kakao, noen pølser eller kanskje denne pannekakeoppskriften

Se også:

Mat på bål

Lær å lage god mat på bål med John Hobberstad

Hvis du kjøper turkjøkken av oss så får du med boken «Mat på bål» gratis.

I boken finner du 50 oppskrifter for gode matopplevelser rundt bålet.

Thomas Sønes

Eier og daglig leder i Bålstedet AS

Du liker kanskje også