FAST FRAKT 199KR

Hvordan fyrer man i en Solo Stove Bålpanne?

Det er mange som lurer på om det er vanskelig å fyre opp i bålpanna. Må man fyre opp på en spesiell måte? 

Svaret er nei. Det er veldig enkel å fyre opp i. Det er som å fyre opp i peisen. 

Her har du hvordan jeg fyrer opp steg for steg: 

1. Gjør klar din bålpanne. Hvis den ikke er tømt for aske, så kan man gjøre dette nå. Ta av flamme-ringen på toppen og legg den til side. 

2. Samle sammen tynne kvister eller vedfliser. Lag så et lite bål av dette, og tenn opp med enten en opptenningbrikke eller noe annet som lett tar fyr. Legg på igjen flamme-ringen, med kanten oppover. (viktig!)

3. Når det har tatt godt fyr i det lille bålet, så kan man begynne å legge på litt tykkere vedkubber eller kvister. I starten så kommer bålpanna til å ryke, men man kan allerede se her at designet fungerer ved at den får luft under. 

4. Nå man begynner å få en liten base med glør, kan man begynne å legge på vanlige vedkubber. Har man skikkelig varme og flammer, kan man legge kubber opp til underkanten av luftehullene. Da får man ordentlig effekt av bålpanna. 

5. Ikke vær redd for å legge på helt opp til hullene. Mange kvier seg litt for å legge på mye, men man ser at det er helt klart sånn det skal gjøres! 

6. Når du ser dere har planlagt å pakke sammen, så slutter man å legge på. Da tar det fort 1-1,5t før det er klart til å pakkes sammen, kommer an på størrelsen på bålpanna. 

7. Tøm for aske dersom du har en trygg plass å tomme det. Pass på at det ikke er igjen glør. Det kan være lurt å la den stå over natten dersom det er mye glør igjen. 

8. Pakk ned i sekken, eller ha over trekket dersom bålpanna er kald. 

Da er den klar til neste gang!

 Sjekk videoen fra Solo Stove her: